Joannes Servaas Hendrix (Ut ein Hendje)

daemen Catsop

Het  huis van familie Hendrix-Vrancken lag op den dries in dit huisje werden 13 kinderen grootgebracht velen van hun worden geboren in het Terhagen hijzelf ook  . Voor de deur de koopman veehandelaar Joannes Servaas Hendrix dus zal wel Sjeng of Sjang zijn geweest en hij werd ook wel in de volksmond het ein hendje genoemd en waarom kan men zien. Zijn geboorte huis lag in het Terhagen en over zijn familie komen we nog op terug .Maar dit huisje lag waar later Giel Hendrix heeft gewoond op het moment dat deze foto is gemaakt was het huis achter hem al afgebroken en dat huis was van Greetje Daemen-Lemmens . Deze boerderij was in het verleden van Driessen en was een geheel. De heer Joannes Servaas Hendrix zal zijn laatste dagen op het einde bij zijn dochter doorbrengen en dat was bij Petrus Lemmens-Hendriks . Deze Lemmens was ook geboorte van Catsop .

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

2 gedachten over “Joannes Servaas Hendrix (Ut ein Hendje)”

    1. Dit huis lag waar Giel Hendrix woonde zeg maar naast de oude timmerwerk plaats van bours. Steef van mulken zit daar nu in en voorheen zijn die van Driessen allemaal daar geboren dan heb je het over de vader van Sef van louwieke Driessen en er achter zie je net de boerderij op de foto van Theodoor Lenaerts en later de boerenbond Vranken .Er lagen in die tijd 1880 maar twee huizen aan die kant als je verder op gaat aan die kant kom je aan de winkel vroeger van Ties Lemmens uit

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.