Radio R.O.Z. (Radio omroep Zuid) nu L1

Jan Wouters
Jan van Maxke

Dit is een opname gemaakt in Catsop van de ROZ op 18-8-1967.

In deze  opname horen we verschillende bekende personen uit Catsop we gaan er een paar er uit halen en nader mee kennis maken . Jan van Maxke zoals hij zich zelf noemde is geboren op den dries waar nu het cafe is van Wies van Wilemke .Jan werd 14 juni 1903 geboren te Catsop als zoon van het echtpaar Wouters-Reubsaet. Jan had een broer Louis en een zus Cornelia. Vader Max, klein van gestalte, had ook aldaar café . Moeder overleed in 1917. In 1920 verhuisde de familie naar Beek .Zij hadden in Catsop niet alleen café maar ook een slagerij/boerderij zij konden grote stukken vlees bewaren in de pekel baden in de kelder. Zijn vader Max Wouters was een broer van Drik Wouters in de daalstraat wat volgens mij ook het ouderlijk huis is van hun als iemand dat weet kunnen ze reageren. Jan was ook een bekend toneel speler en trad ook vaak op als er b.v. een bruiloft was op de foto hieronder Jan Wouters met Nel Wanten. Deze foto is gemaakt op de bruiloft van Sjeng Claessen Nel Wanten

Type Burgerlijk huwelijk
Bron Elsloo, Registers huwelijken Burgerlijke Stand Elsloo
Feit datum 23-11-1900
Plaatsnaam Elsloo
Geneatomen Bruidegom Wouters, Maximiliaan Hubert Beroep=Landbouwer
Geboortedatum=22-09-1876
Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=24
Bruid Reubsaet, Maria Louisa Beroep=Z
Geboortedatum=29-04-1878
Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=22
Vader van de bruidegom Wouters, Christiaan
Moeder van de bruidegom Peters, Lucia Beroep=Z
Vader van de bruid Reubsaet, Louis Beroep=hoefsmid
Moeder van de bruid Broekhoven, Maria Elisabeth Beroep=Z

Hierboven ziet u een kleine stamboom van Jan Wouters voor de geïnteresseerde onder ons .

trouwfoto Sjeng Claessen en Ida Pepels 1944
trouwfoto Sjeng Claessen en Ida Pepels 1944

Wie u ook hoort is de heer Sjeng Claessen o.a wethouder/ landbouwer  zie foto hierboven maar over de familie Claessen is al uitvoerig behandeld in het boek van Catsop .Sjeng en Jan Wouters waren vrienden die ook samen werkte als controleurs van de voedselvoorziening .Maar Sjeng Claessen komt zeker nog een paar keer terug in mijn rubriek.

NAAM : Claessen
VOORNAMEN : Jan Hendrik Hubert
zoon van :
GEBOREN TE : Elsloo dd: 18-02-1877
OVERLEDEN TE : Elsloo dd: 25-01-1947
BEROEP : landbouwer
___________________________________________¬__________________¬

GEHUWD MET : Janssen
VOORNAMEN : Maria Catharina
dochter van :
GEBOREN TE : Stein Maasband dd: 17-07-1872
OVERLEDEN TE : Elsloo dd: 17-03-1934

GEHUWD : dd:
___________________________________________________________

1e WOONADRES
IN ELSLOO :

WOONADRES
OP 10 MEI 1940
IN ELSLOO : Daalstraat

Kleine stamboom van de ouders van Sjeng Claessen en zijn zusjes zie foto hier onder

Lucie Claessen 1
linksboven Anna Claessen Rechtsboven Marie Cleassen en onder Lucie Claessens

Wie we ook horen is Martha Bongers woonde op het einde helaas heb ik hier nog geen foto’s van ik kwam daar als kind al over de vloer, en vond het prachtig als hun op de mandolines speelde en waren aan het oefenen met zingen. Ze noemde zich Die Drei of ook wel de Bongers sisters.

IMG_5263
De Bonger Sisters Helmie , Agnes en Martha

kaart bonger sisters.jpg

Deze kaart vond ik nog  ze waren volgens mij toen op tournee in Japan .

mandolinata
mandolinata

Waar Jan van Maxke het nog over had en leuk om te vermelden, is hij had het over een koster nonk Frens nou dat is Frans Lenaerts hij was vrijgezel en woonde in de daalstraat. Waar later Pie Dols is gaan wonen .Daar gaan we straks wat dieper op in, maar Frens luide ook het klokje van de kapel was een speciale melodie als er de processie was .Frans had inderdaad maat 48 in de klompen en een van die klompen heeft nog lang bij Pie aan de muur gehangen. Hij had het ook over de vaers mot kauve (De vaars moet kalven) dat wil zeggen, dat een jonge koe voor het eerst een kalf krijgt en was bij de meeste boeren spannend .Later heeft dat Servaas Lenssen dit overgenomen van Frans.

frans lenaerts
Frans Lenaerts

Dan sprak ook Sjeng Bours woonachtig op den dries en getrouwd met Lies Reubsaet. Hij was voorzitter van de duivenclub en was wethouder etc.  Over de familie Bours kom ik later op terug, maar als er mensen zijn die me nog wat informatie kunnen geven graag. Hier onder de foto van de duivenclub

bestuur de duivenclub
bestuur van de duivenclub de eendracht achterste rij van links naar rechts Harrie Pesch Harrie Daalmans Harrie Martens Sjeng Bours Pie Frederix Voorste Rij van links naar Rechts Sjeng Dirix Pierre Dirix Lowie Houben ….Penders namen van Pierre Reubsaet dank je wel
Sjeng Bours
Sjeng Bours

En Liesbeth Vankan sprak ook en bevestigde ook het verhaal van Jan van Maxke .Liesbeth Vranken met de meisjesnaam is ook geboren in Catsop, en was ook kasteleins vrouw in het cafe bie willemke

liesbeth
Liesbeth Vankan -Vranken

 

Met dank aan

L1 archief  ( Tom Doesburg)  Fam.Claessen  Fam. Steps  Heemkunde Beek  Fam. Vankan  Fam. Bours  Fam. Houben

 

 

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

Eén gedachte over “Radio R.O.Z. (Radio omroep Zuid) nu L1”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.