Verhaal over Barbara Cobben

Dit Is een verhaal van Babara Cobben geschreven door Wiel van Hees dat straks bij het verhaal van Cobben -Lenaerts zal gevoegd worden Wiel is een kleinzoon van Barbara .  Wiel  bedankt voor je openhartigheid

Als 18 jarig werkeloos meisje ging zij naar Maastricht op zoek naar werk.
Op een bank op het perron in Maastricht vond zij een krant. De Gazet van Antwerpen. Daarin stond een advertentie: “Hulp in de huishouding en oppas voor de kinderen gevraagd met kost en inwoning”. Zij is nog diezelfde dag met de trein vanuit Maastricht naar Antwerpen gegaan. Bij die mensen uit die advertentie werd zij direct aangenomen. Die mensen hadden een abonnement voor de dierentuin. Elke zaterdag en zondag ging  Barbara met de kinderen naar de dierentuin

 

 

Babara Cobben              Pierre .Jozef .Keunen

Mijn Grootvader Pierre. Jozef. Keunen.
Hij was geboren 16 – 11 – 1868. Te Meeuwen in België.
Hij was als militair gelegerd in Antwerpen. Hij kwam geregeld in de dierentuin waar hij Barbara Cobben leerden kennen. Zij huwden 07 – 09 – 1895. Te Hoboken in België waar zij gingen wonen. Later kregen zij een woning Rue Grimberieux 22. Te Saint Nicolas Luik.
Zij kregen 5 kinderen. Als 4de mijn moeder Cornelie Geb. 28 – 03 – 1906 .

Cornelie

 

Vanaf haar 18de verjaardag ging Cornelie elke zaterdag in Luik dansen.
Omdat de Stad Luik voor de jonge meisjes gevaarlijk was vanwege de vele buitenlanders, werd Cornelie door haar moeder met de tram naar de danszaal gebracht. Op een avond ging mijn grootmoeder zoals altijd haar dochter halen.
Bij het naar huis gaan regende het zo hard dat zij de overkant van de straat niet konden zien. Een half uurtje later vond een man die zijn hond uit ging laten een doornat meisje langs de kant van de weg. Hij waarschuwde de politie die op hun beurt de Ambulance waarschuwden. Omdat het meisje ( Cornelie ) in coma was konden zij haar niet ondervragen. Tegen twaalf uur ging mijn grootvader op zoek naar zijn vrouw en dochter maar hij kon ze nergens vinden.

Hij ging naar het politiebureau waar hij te horen kreeg dat men een jong meisje naar het ziekenhuis had gebracht. Zij vroegen welke kleren zij aan had en daaruit bleek dat het om zijn dochter ging. Van zijn vrouw, ( Barbara ) had men niets vernomen. De volgende dag 28 – 12 – 1925 ging een tramconducteur naar de Dépot om zijn tram te halen. Bij de tram aangekomen zag hij een been onder de tram hangen. Het was mijn grootmoeder die op slag dood moet zijn geweest. Zij waren de weg overgestoken en hadden door de stromende regen de naderende tram niet gezien met als gevolg het omschreven gebeurde.
Vier dagen later ontwaakte de mam uit de coma en zag dat haar vader, broers en zussen een rouwband om hun arm hadden. Zij begreep direct dat haar moeder was overleden

auto

Cornelie Keunen  en  Louis van Hees werd geboren 30 – 07 – 1902. Te Elsloo

Was bevriend met een neef van mijn moeder, Nicolas Claassen. Op een zondag gingen zij met de fiets naar de Foire in Luik.
Daar leerde  Louis de mam kennen. Later kocht de Louis een auto ( zie foto. )

Met die auto kon mijn vader elk weekend naar Luik gaan. Dat deed hij eerder met de fiets. De mam en de pap zijn 29 – 12 – 1928 te Saint Nicolas te luik getrouwd. In diezelfde kerk waar mijn moeder gedoopt is en haar eerste H.Communie heeft gedaan. 10 – 10 – 1982 Ben ik met de mam en de pap in die kerk geweest waar precies hetzelfde Doopvont staat als in onze St. Augustinuskerk.
Wat de mam en de pap betreffen: “Zij leefden lang en gelukkig en kregen 8 kinderen.”

telegram

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.