The Hohner Band Catsop

the honher band

1 Nick van Es 2 Jan Wanten  3 Jan Houben 4 Piet Coupier  5 Lei Geurts  6 Harrie Hermans 7 Nico Wouters 8 Harrie van Es 9 Marthe Steps 10 Harrie Scholtes

De oorsprong van de Hohnerband ligt in Catsop. De oprichters waren Harrie Van Es en E. Ehlen. Deze   laatste was niet van Catsop maar werkte met Harrie bij het spoor; zij bedienden de spoorbomen .De oprichting van de band zal ongeveer rond 1950 zijn geweest. An Daemen (An van Toon) vertelde dat ze verkering had met Toon, een broer van Harrie en medemuzikant. Toon was toen een jaar of zestien. De groep speelde heel veel maar ze maakten niet alleen muziek maar hadden ook sketches en maakten grapjes; ze hadden een compleet revu programma .De Band had deze naam omdat ze mondharmonica’s ( destijds ook wel mondorgels genoemd) speelde van het merk Hohner. Later breidden ze dat uit met verschillende andere instrumenten. Ze traden op verschillende podia  op ze hadden een tiental revues per jaar .

mondharmonica Toon

De mondharmonica van Toon van Es nog altijd in het bezit van de familie, op het ogenblik bij Jo Van Es, een zoon van Toon (en je mag er alleen maar naar kijken). Hij is nog steeds trots op dit bezit.

groep hohnerbandgenummerd

1 E.Ehlen 2 Frans Frederiks 3 Toon van Es 4 Jan Houben 5 Nick van Es 6 Jos van Hees 7 Piet Coupier 8 Harrie Van Es  9 Marthe Steps

De basgitaar die Marte Steps hier bespeelt was ‘eigen fabricaat’. An van Toon vertelde dat ze ook verschillende mensen hadden die achter de coulissen hielpen met opbouwen.  Ze noemde namen Louis Huiveneers, Gerrit Gelissen en Andre van Hees (elektro) . Ook het decor hadden ze zelf gemaakt. Harrie Hermans zorgde voor het schilderwerk en dat heeft hij nog lang gedaan voor de buurt. Maar Harrie was ook zeer lenig. An vertelde dat hij allerlei fratsen op het toneel uithaalde waar hartelijk om gelachen werd. De revue werd Kop-op genoemd. Er werden Hawaï- nummers gespeeld met de elektrische gitaar (zie foto E.Ehlen. Frans Frederiks had bij het optreden van de revue een andere naam, hij noemde zich Freddy Frix. Hij knoopte het programma op een humoristische wijze aan elkaar met grapjes. Voor de revue Kop-op had Harrie Hermans  een apart decor ontworpen voor zijn cowboy scene. Zo vader …   . De zang werd bij deze revue verzorgd door Nick, Harrie van Es en J.Wanten en vomde aldus dus een van voorloper van de revue die we nu kennen in Elsloo .

An vertelde dat er vaak geoefend werd bij Jos van Hees achter in de winkel. Hij zorgde ook voor het elektrisch gedeelte zoals de verlichting. Math Steps vertelde dat ze ook wel eens oefenden bij hem thuis, Op den Dries.

Honerband

1 Frans Frederiks 2 Jos van Hees 3 Jan Houben 4 E.Ehlen 5 Toon van Es 6 Harrie van Es 7 Piet Coupier 8 Nick van Es.  Marthe Steps hadden ze er uit geknipt want ze hadden de foto voor iets anders nodig .

Zie ook onderstaande krantenartikelen .

02-01-1952

02-01-1952

 

17-10-1952

17-10-1952 revue Kop-op

19-11-1952 Hohner Band

19-11-1952 helemaal onder aan Jan Van Makske (Jan Wouters) ook een Catsoppenair dit waren meestal avonden voor een goed doel voor het Anjerfonds

 

30-05=1952 jaarvergadering (2)

30-05 1952  de jaarvergadering u ziet ze hadden 10 revue uitvoeringen op een jaar door limburg .

1-02-1954

01 -02 -1954

12-10-1955

27-05-1955

Mijn grote dank gaat uit naar

Fam.Van Es (An van Toon) fam.Houben Wiel Mesters  Huub en Tiny en Alber en diegene wat ik vergeten ben

 

 

 

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.