Ties Lemmens en nazaat Godfried Lemmens en Elisabeht Bours

wiel-van-mulken-2.jpg

Ik heb deze stamboom zoals jullie zien van Wiel Van Mulken en maak ik daar graag gebruik van.

Wiel is getrouwd met Corrie Lemmens ook van Catsop en is een zus van Jo Lemmens een van de laatste nazaat van deze familie die deze naam droeg in Catsop en is onlangs overleden maar daar tussen in is er van alles gebeurt met de familie Lemmens en ga ik eerst de voor ouders behandelen van hun en dan komen de families wat in Catsop zijn gebleven aan de orde. De gehele stamboom van Wiel en u ziet dat deze familie al rond 1700 in Catsop zijn gaan wonen zal ik er straks bij plaatsen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-17.png

Het voorgaande wordt bevestigd door de registers met betrekking tot het huis (de gicht) – zie hieronder – waarbij wordt verwezen naar Houb Lemmens en Lucia Penders toen zij naar Catsop kwamen en een woning erfden. Het betreft het huis waar Lucia Lemmens’ grootouders, Houb Lemmens en Lucia Penders, zich vestigden. Het is belangrijk op te merken dat de gicht stamt uit het jaar 1716. Uit de gegevens blijkt dat Houb Lemmens een huis erft van iemand met de naam Clermonts, wat erop wijst dat zij destijds in Catsop woonden, wellicht in de Daalstraat.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-19.png

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-18.png

Gicht uit 1716

Op huijden den 7 april 1716 overmits Huberti & Lenaerts scepenen tot Elsloo is gecompareert Claes Clermonts van Meers in ehe stoel met Christina Jansen, sigh sterck maeckende voor sijnen swaeger Derck van Denvoy in ehe met Jenne Clermonts, Hendrick Clermonts weduwenaer van Helen Marten, beijde oock caveerende voor haeren swaeger Dirik Wijnen in ehe stoel met Maria Clermonts zijnde een partie, Gelaud Clermonts van Steijn in ehe stoel met Catrijn Alberts, sigh sterck maeckende voor Martijn Tonnon in ehe stoel met Jenne Aerts, sigh sterck maeckende voor Maximiliaen Smets in ehe stoel met Joanna Clermonts, den voors(chreven) Gelaud Clermonts sigh oock sterck maeckende voor Hendrick Clermont in ehe stoel met Joanna van Eijll in gevolg haer beijde schriftelijcke volmagt van 2 9br (=november) 1712 (?) aen ons schepenen gethoont dew(elcke) voors(chreven) comparanten

hebben verclaert over te draegen ende te cederen haer huijs, hoff ende weijde gelegen binnen Catsop, groot ontrent … belast mit een vaet roggen erffpacht jaerlijckx aen sijn Ex(cellentie) onsen genadigen Landtheer ende met eenigh servituijt aen partien bekent. Reg(enoten) : ten suijden de erfgen(aemen) Lemmen Claes ende Thijs Ghijsen, ten noorden regen(oten) Laurens Penders achter het velt ende de erfgen(aemen) Engel van Loo, voor hooft naer Elsloo de straet, zijnde verdeilt, los ende vrij ende sulcks

aen Houb Lemmens in ehe stoel met Lucia Penders, present t’selve goedt accepteerende voor seven hondert vijft en seventigh guldens, gods helt 5 st(uijvers), lijcoop landtlijck, bekenndende de overdraegers van coop penningen ijder voor sijn quota voldaen ende betaelt te sijn, sproken voor goede gicht onder obligatie van haere goederen, oversulckx is den voors(chreven) Houb Lemmens ende sijn huijsv(rouwe) in het voors(chreven) erfft gegicht ende gegoeijt, salvo iure domini et cujus libeth.

Vertaling

De erfgenamen van Clermonts hebben een huis in Catsop verkocht aan Houb Lemmens voor 775 gulden, vermeerderd met godshelder (een klein bedrag aan onderhands geld, oorspronkelijk bestemd voor een goed doel) en lijkoop (geld dat oorspronkelijk bedoeld was voor het drinken van een fles wijn bij de verkoop zelf). Helaas vermeldt de akte niet hoe zij in het bezit zijn gekomen van het verkochte perceel. Het zou mogelijk kunnen gaan om een onderhandse verkoop, dus zonder tussenkomst van een notaris of landmeter, door een van de kinderen uit een onverdeelde boedel.

Wat betreft de nabije buren (reingenoten): In de akte wordt melding gemaakt van reingenoten, waaronder Claes Lemmens, Mathijs Gijsen, en Engel van Loo. Ten noorden van het huis van Houb Lemmens woonde naar veronderstelling de broer van Lucia Penders, genaamd Laurens Penders. Hun vader, die smid was in Catsop, was al overleden. Laurens Penders trouwde twee keer en was de schoonvader van Joannes Wanten, de bokkenrijder. Als we de familie Penders in de Daalstraat volgen volgens de Franse telling, komen we uiteindelijk bij Laurens Penders uit, maar dat is pas enkele generaties later.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is screenshot_20230614-105014_chrome.jpg

Deze passage heb ik uitgelicht om aan te tonen dat in het verleden van Elsloo mensen met deze naam aanwezig waren, vooral in het Terhagen. Engel van Loo zou mogelijk Engelbert kunnen zijn, aangezien er destijds niet veel mensen waren met die voornaam. Wat betreft Mathijs Gijsen als reingenoot, er waren destijds veel mensen met die naam, en als je in die tijd de naam “Thies” zou roepen, zouden er waarschijnlijk velen reageren. Interessant genoeg komen we later weer een persoon tegen met de naam Mathijs Gijsen, dus wie weet.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is catsop-enhanced-colorized.jpg

Boerderij Catsop, gebouwd in 1926, vertegenwoordigt een stuk geschiedenis. Catsop heeft gedurende lange tijd dergelijke oude boerderijen behouden, die er rond 1686 vermoedelijk anders uitzagen, rekening houdend met het ontbreken van metselstenen en andere moderne elementen.

Deze boerderijen, die we later op de kaart zullen zien, bestonden uit meerdere kamers (hoff) met bijbehorende tuinen, vaak aangeduid als coelhof of moeshof (moestuin). Ze vormden een geheel, maar waren tegelijkertijd verdeeld onder verschillende buren, die men ‘reingenoten’ noemde. In latere perioden werden er schuren aan toegevoegd, en nog later kozen sommige bewoners ervoor om in deze schuren te gaan wonen. Elke kamer had echter een uitgang naar de straat, vermoedelijk via een pad. Als men aan de straatkant woonde, werd dit aangeduid als ‘hoofd aan de straat’.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is 1686-kadasterkaart-2.jpg

Kadasterkaart 1686: een unieke kaart. Ik heb een poging gewaagd en doe een aanname dat de locatie waar het kruisje staat, mogelijk de plek is waar destijds de familie Lemmens heeft gewoond. Opvallend is het huis waar nu de ijsboerderij (2023) gelegen is; het blauwe dak duidt erop dat dit dak gemaakt is van leisteen, destijds een kostbare aangelegenheid die in Maastricht vaker voorkwam.

Uit een ander gichtregister van 1749 blijkt dat de weduwe van Houb Lemmens bijkoopt. Op dat moment is Houb Lemmens overleden; echter, de overlijdensakte ontbreekt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-20.png

Ten overstaen van dheeren Geurts, Bovens en Roemers, resp(ectie)ve schepenen en secr(eta)ris der Vrije Baronie van Elsloo compareerde op heeden den agthienden december seventhien hondert negen en veertig Mattijs Lemmens, ingeseetene tot Borsem, weduwenaer wijlen Helena Mortels, den welke verclaerden te renuntieeren en afstand te doen van sijne togte, dewelke is hebbende aen de twee volgende stuken lands

waer aff het eerste is aenhaldende aen maete vijfftig cleen roeden. Reijgen(o)ten: ter eenre d’erffgen(amen) Oersfelt, ter andere zijde de wed(uw)e Marten Boovens.

Het tweede stuk groot 36 cleen roeden lands. Reijgen(oten): ter eenre Michiel Bours, ter andere Frenk Martens.

Item een derde gedeelte in huijs en hoff met coolhoff gelegen tot Catsop. Reijgen(o)t(en): ter eenre de wed(uwe) Houb Lemmens, ter andere de wed(uw)e Jan Gijsen, belast met een halff vat rogge jaerlijxen erffpagt aen dheere grave Van Arbarg, alhier uitgeldende,

alle afkomende van wijlen Elisabeth Lemmens, gelijk hij comp(ara)nt renuntieert en afstand doed mits desen aen en in behoeff van des selffs twee soonen, met naemen Hendrik en Claes Lemmens, beijde alhier p(rese)nten ende voon(oemde) togtdoodinge dankbaerlijk accepteerende ten eijnde de selve, daer meede connen doen naer der selver goeddunken en welgevallen, dus togt en eijgendom geconsolideerd en inde voorn(oemde) acceptanten getransmitteert zijnde, soo verclaerden deselve voon(oemde) twee stukken lands en het derden deel in voors(chreven) huijs, hoff en coolhoff gecedeert en getransporteert te hebben, gelijk sij in vollen eijgendom cedeeren en transporteeren mits deesen aen en in behoeff van den eers(aeme) Michiel Gijsen, in huwelijk met Petronella Bovens alhier present en voorn(oemde) twee stukken lands en het 3(de) deel in voorn(oemd) huijs, hoff en coolhoff in coop accepteerende int geheel om en voor de somme van een hondert g(u)l(den)s b(ra)b(an)ts Maeestr(ichter) cours, lijcoop nae landscoop, godshelder vijff st(uijve)r, reelijk op heeden in onse presentie aen de cedenten overgetelt, bekennende mede van den godshelder, lijcoop voldaen te weesen, spreekende mits dien voor goede gigte, cessie en transport, stellende en surrogeerende vervolgens den coper en acceptant over al en der cedenten plaetse steede regt en geregtigheijd, mitsgaders voor alle calengien en ae(n)maeningen, soo binnen als buijten s’jaers, en warandschap doende onder obligatie van der cedenten personen en goederen en verders als nae regten met consent in de realisatie deses waer nodig met constitutie als nae gewoonte, welken volgende is den coper en acceptant hier inne gegigt en gegoed naer deser banke regt, en in hoeden van regt gekeert salvo jure cujus libet. /: was geteekent ende gehantmerkt als volgt:/ merk van Matthijs + Lemmens, niet connende schrijven, Hendrik Lemmens, Claes Lemmens, Mighiel Gijsen, Pieter Bovens, Hendrik Geurts, J.W. Roëmers, sec(reta)ris.

Het betreft twee gebeurtenissen. Na de overlijden van Elisabeth Lemmens werden haar eigendommen geërfd door het echtpaar Matthijs Lemmens en Helena Mortels. Het gaat om 2 stukken grond en 1/3 van een huis met bijbehorende hof en moestuin (coelhof). De breuk van 1/3 duidt op de aanwezigheid van 3 erfgenamen.

Ter verduidelijking: Volgens deze akte is Matthijs Lemmens weduwnaar van Helena Mortels. Na het overlijden van Helena gaan delen van haar bezit naar haar echtgenoot. Hij krijgt het vruchtgebruik (tocht), terwijl de kinderen de naakte eigendom krijgen. De eerste stap, actie 1, is dat Matthijs Lemmens afstand doet van zijn levenslang recht op vruchtgebruik ten gunste van zijn kinderen, bekend als “tochtdoding.” Hierdoor verkrijgen de kinderen zowel de naakte eigendom als het vruchtgebruik van de 2 stukken land en 1/3 van het genoemde huis. Zonder het vruchtgebruik zouden ze het niet zomaar kunnen verkopen of hypothekeren. Actie 2 van de akte omvat de daadwerkelijke verkoop van de 2 stukken land en 1/3 van het huis, de hof en de moestuin aan Michiel Bovens. De kinderen willen dus liquideren.

Uit deze gicht blijkt dat Houb Lemmens is overleden en dat de genoemde familie Lemmens naast hem woonde. Houb Lemmens is ook de echtgenoot van Claes Lemmens, die al aanwezig was in de gicht van 1716, ook in een kamer.

Mathijs Lemmens en Helena Mortels komen oorspronkelijk uit Reckheim. Mathijs is geboren in 1680 in Rijksbaronie Boorsheim (1623-1794, afhankelijk van het graafschap Reckem, Keizerlijk graafschap d’Aspremont-Lynden de Reckem), Minivorstendom. Hij overleed op 27 maart 1766 in Rijksbaronie Boorsheim op 86-jarige leeftijd. Ze trouwden in 1713, toen Mathijs 33 jaar oud was.

Wat betreft de familie Lemmens – Gijsen: Zoon Mathijs Lemmens, broer van Lucia Lemmens, trouwde drie keer. Uit deze familie Lemmens zijn bijvoorbeeld de families Bartels-Lemmens (Gellik), Lemmens-Claessen (Op den Dries), Daemen-Lemmens (Huiveneers), en Van Es-Lemmens (Sjeng, Op den Dries, broer van Maantje van Es) voortgekomen.

De genoemde link verwijst naar een specifieke familie Lemmens, beginnend met een zoon van Mathijs genaamd Godfriedus Lemmens.

Of de vader van Lucia Lemmens, Mathijs Lemmens, in hetzelfde huis woonde als zijn vader Houb Lemmens blijft een aanname. In de Franse telling van 1792 woonde Mathijs echter zeker in de Daalstraat op het adres waar later Collard introk. Er is geen gicht meer gevonden met notaris of landmeter, dus alles kan onderhands zijn gekocht en geregeld.

De woonlocatie tijdens de eerste Franse telling in 1792 wordt vermeld, waar destijds Thies Lemmens, wever, er nog steeds woonde.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-21.png

De telling begon onderaan de Daalstraat, bij de kruising van Kempken – Daalstraat zoals die er nu is, zoals beschreven in het voorwoord van de Franse Telling. Bij nummer 135 staat de familie Lemmens, inclusief Lucia Lemmens, die op deze locatie blijft wonen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-22.png

Kadasterkaart 1820 van de Fransen, die ik zal vergelijken met de volkstelling.

Toelichting: In het verleden waren deze woningen en schuren hoogstwaarschijnlijk gebouwd van hout of leem. Volgens de Franse telling bewoonde Jan Tissen-Martens het eerste huis en Mathijs Gijsen, Mechel Martens, en Drick Martens Bokkenrijder, was gevlucht toen zijn vrouw nog zwanger was. En keert hier terug bij zijn dochter.

Voor meer informatie over de Bokkenrijder Drick Martens en zijn familie, kunt u op de volgende link klikken: https://johnve.home.xs4all.nl/AFS_3/A333.html

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-23.png

Huidige situatie in 2022: Aan de rechterzijde is later een uitbreiding toegevoegd, gerealiseerd door Reubsaet op Daalstraat 41, wat nu behoort tot het adres Daalstraat 39B.

Het middengedeelte van de woning wordt later bewoond door de nazaten van Wijnen, afkomstig uit België. Op de kadasterkaart van 1820 bevonden zich tussen de woningen de schuren van Gijsen en Tissen. De laatste woning van deze drie behoorde tot de familie Lemmens tijdens de Franse tijd en daarna tot de familie Collard (zie Tweede telling).

Om te achterhalen wanneer de familie Collard in de woning van Mathijs Lemmens is komen wonen, vervolgen we het onderzoek. We ontdekken dat Jaen Collard vermeld staat in de tweede telling van 1825.

Deze afbeelding heeft een leeg alt atribuut; de bestandsnaam is image-24.png

Mathijs Lemmens, de broer van Lucia, was op dat moment al verhuisd; eerst naar Terhagen en later naar Den Dries. Hij stapte driemaal in het huwelijksbootje en kreeg in twee van zijn huwelijken kinderen, velen met de naam Mathijs (Ties). Zijn eerste huwelijk was met Anna Catharina Willems, het tweede met Maria Sophia Stijnen, en het laatste met Catharina Elisabeth Gijsen. Rond 1855, het jaar van zijn overlijden, had Mathijs (ook wel Ties genoemd) zijn levensverhaal voltooid. Ik heb tevergeefs gezocht naar een memorie van successie, maar helaas was die niet beschikbaar. Daarna ben ik verder gaan zoeken in het kadaster om de verblijfplaats van Mathijs Lemmens (senior) te achterhalen, en daar ben ik achter gekomen.

image

Helemaal links ziet u twee huizen liggen, B315 en B316. Deze bestaan niet meer, maar B316 behoorde toe aan Mathijs Lemmens.

Lemmens

Dit is de eerste kadasterlegger van Mathijs Lemmens, geboren in de Daalstraat. Hier ziet u zijn huis, B316. In de Franse telling was hij nog niet opgenomen, omdat hij toen nog in de Daalstraat woonde. Pas in de tweede telling, rond 1820, wordt hij wel meegeteld.

IMG_0029 (3)

De bovenste bewoners zijn die van B315, de buren van Mathijs Lemmens en Maria Stynen op B316.

Hier worden de kinderen vermeld uit het eerste huwelijk van Mathijs Lemmens met Anna Catharina Willems. De oudste zoon, Mathijs (Ties), zal onze focus zijn, aangezien hij de stamvader wordt van Godfriedus (Frits) Lemmens. Mathijs Lemmens trad later in het huwelijk met Maria Catharina Martens, en zij kregen drie kinderen: Joanna Maria, Mathijs (Ties), en Godfriedus (Frits). Het is interessant op te merken dat Mathijs uit dit huwelijk het geboortehuis van zijn vader, B315, overnam, wat destijds was gesplitst toen hij trouwde met Maria Catharina Hendrix.

Godfriedus (Frits) Lemmens trouwde later met Elisabeth Bours en vestigde zich op de Dreesjpool. Of dit ook het ouderlijk huis van Godfriedus is, is me nog niet duidelijk.

godfriedus Lemmens

Bevolkingsregister

Hier staat vermeld waar Godfriedus Lemmens gewoond heeft, namelijk voor Catsop op nummer 44. Ik kan u vertellen dat dit naast Cobben op de dreesjpool was; zij hadden C43. Meteen zien we ook zijn kinderen, die we straks hieronder weer zullen tegenkomen in de stamboom van Wiel van Mulken.

Lemmens

Op X is zijn woonplaats, waarbij X1 effectief naar zijn schuur op den dries. Rechts van daar ziet u de dreesjpool, zoals aangegeven op deze kadasterkaart uit 1820. Dit betreft de grootvader van de familie die ik zal behandelen, waarbij Godfried een van zijn kinderen is en moeilijk met Elisabeth Bours. Het huis staat nog steeds, hoewel ik niet zeker weet of het een lemen woning was. Als indicatie: later naam Frits Cobben zijn intrek in het huis, en woont momenteel zijn zoon Jan daar.

Schermafbeelding 2024-02-02 123537

Zo ziet het er op dit moment uit maar de woning staat er nog steeds alleen de schuur is er niet meer.

jo lemmens

Jo Lemmens met de oude melkwagen melkventen,winkel en melkfabriek dat zit in de meeste Lemmense verweven.

Ik haak in bij de stamboom van Wiel bij

Godfried Lemmens en Elisabeht BoursWiel van Mulken 8

Hier onder ziet u de kinderen van hier boven genoemde ouders met aanhang ik heb er foto’s bijgezet wat ik heb.

1

Burgerlijk huwelijk
Bron Elsloo, Registers huwelijken Burgerlijke Stand Elsloo
Feit datum 27-11-1891
Plaatsnaam Elsloo
Geneatomen
Bruidegom Lemmens, Johannus Mathijs Beroep=arbeider
Geboortedatum=08-09-1862
Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=29
Bruid Claessen, Anna Maria Margaretha Beroep=dienstmeid
Geboortedatum=05-08-1863
Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=28
Vader van de bruidegom Lemmens, Godfried Beroep=Landbouwer
Moeder van de bruidegom Boers, Elisabeth Beroep=Z
Vader van de bruid Claessen, Joannes Hendrikus Hubertus Beroep=Landbouwer
Moeder van de bruid Peters, Maria Margaretha

2 Grootouders Lemmens-Claessen

Johannus Mathijs Lemmens (roepnaam Thies) en Anna Maria Margretha  Claessen (roepnaam Anna) u ziet hier Thies staan dat is zijn roepnaam die gaat straks door de hele familie van hun die van Thiese

2

Type Doop
Bron Elsloo, Augustinus: Doopakten van 1797 tot 1868
Feit datum 05-10-1864
Plaatsnaam Elsloo
Geneatomen
Dopeling Lemmens, Joannes Hubertus Geboortedatum=05-10-1864
Vader van de dopeling Lemmens, Godefridus
Moeder van de dopeling Bours, Maria Elisabeth
Doopgetuige Bours, Joannes Christianus
Doopgetuige Lemmens, Maria Elisabeth

Joannes Hubertus Lemmens deze man wat ik er van weet is vrijgezel gebleven

3

Type Kerkelijk huwelijk
Bron Elsloo, Augustinus: Huwelijksakten van 1869 tot 1938
Feit datum 29-09-1890
Plaatsnaam Elsloo
Geneatomen
Bruidegom Bartels, Cornelus Lambertus Algemeen=Filius leg. Augustinus et Anna Catharina De Wit defunctorum.
Woonplaats=Elsloo
Bruid Lemmens, Maria Margarita Algemeen=Filia leg. Godefridus et Maria Elisabeth Bours.
Woonplaats=Catsop
Getuige bij het huwelijk Vaessen, Joannes Hubertus
Getuige bij het huwelijk Lenssen, Henricus Algemeen=Sacrista.

Bartels Cornelis 1919

Links Cornelis Bartels midden een zus van van hem Boers- Bartels uit de steege Beek daar is deze foto ook genomen rechts een dochter van Cornelis de familie Bartels woonde in Catsop in die tijd als enigste huis op de Gillik

4

Bron Maastricht, Genlias huwelijk
Feit datum 20-01-1897
Plaatsnaam Maastricht
Geneatomen
Bruidegom Lemmens, Hendrik Hubert Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=26
Bruid Marquet, Hubertina Philomina Geboorteplaats=Hulsberg
Leeftijd=26
Vader van de bruidegom Lemmens, Godfried
Moeder van de bruidegom Boers, Maria Elisabeth
Vader van de bruid Marquet, Wilhelmus Lambertus
Moeder van de bruid Limpens, Maria Elisabeth

Ze zijn in Meerssen en Maastricht gaan wonen wat ik opgezocht heb

5

Bron Elsloo, Registers huwelijken Burgerlijke Stand Elsloo
Feit datum 07-10-1904
Plaatsnaam Elsloo
Geneatomen
Bruidegom Lemmens, Godfried Hubert Beroep=arbeider
Geboortedatum=02-03-1875
Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=29
Bruid Lenaerts, Maria Cornelia Hubertina Beroep=Z
Geboortedatum=03-04-1878
Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=26
Vader van de bruidegom Lemmens, Godfried
Moeder van de bruidegom Bours, Maria Elisabeth Beroep=Z
Vader van de bruid Lenaerts, Theodoor
Moeder van de bruid Driessen, Maria Hubertina Beroep=Z

Godfried Hubert Lemmens (roepnaam Frits) en Maria Cornelia Hubertina Lenaerts

Smeets tweede vrouw

Frits Lemmens heeft een tweede huwelijk gehad met Cornelia Smeets  huwelijk 27 -12- 1924 te Roermond

6

Burgerlijk huwelijk
Elsloo, Registers huwelijken Burgerlijke Stand Elsloo
08-11-1901
Elsloo
Bruidegom Lemmens, Jacobus Hubertus Beroep=Sigarenmaker
Geboortedatum=06-07-1876
Geboorteplaats=Gendringen
Leeftijd=25
Bruid Lemmens, Maria Catharina Beroep=Z
Geboortedatum=23-06-1878
Geboorteplaats=Elsloo
Leeftijd=23
Vader van de bruidegom Lemmens, Joannes Hubertus Beroep=Z
Moeder van de bruidegom Reutten, Maria Catharina Beroep=Z
Vader van de bruid Lemmens, Godfried
Moeder van de bruid Bours, Maria Elisabeth Beroep=Z

Grootouders Lemmens Elsloo ca 1900_edit

Sjaak Lemmens en Mia Lemmens deze foto is rond 1900 gemaakt van Sjaak is bekend dat hij de krant rond bracht in Elsloo

We gaan de families wat in Catsop zijn gebleven apart behandelen en dat zijn Lemmens -Claessen    Lemmens -Lenaerts      Bartels -Lemmens

Hier onder heb ik de stamboom van Lemmens ingescant en in een word bestand gezet

Stamboom Lemmens Wiel van Mulken

Mijn grote dank aan Wiel van Mulken, Louis Offermans ,Familie Lemmens

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

2 gedachten over “Ties Lemmens en nazaat Godfried Lemmens en Elisabeht Bours”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.