Leen Esser en Kwab Paulissen

Links Harrie Driessen dan Leen Esser en Kwab Paulissen

Leen Esser, zoals mij verteld is, kwam naar Catsop door een vijftigjarig huwelijksfeest, waar ze de heer Jan Theodoor Hubert Hendrix ontmoette en met hem trouwde. Ze trok in bij zijn ouderlijk huis, dat al eeuwenlang in handen was van de familie Hendrix. Als je teruggaat in de geschiedenis, kom je zelfs Pieter Hendrix tegen, een gevluchte Bokkenrijder die later terugkeerde.

Helaas overleed haar man op jonge leeftijd, slechts 39 jaar oud, in het ziekenhuis Calvariënberg, naar verluidt aan nierfalen. Leen stamde af van een familie van brikkebekkers en had nog een broer die in Stein woonde.

Gezien de verschillende omstandigheden van die tijd en haar achtergebleven situatie met drie jonge kinderen, hertrouwde ze eerst met Godfried Lenaerts, de buurman. Helaas stierf ook deze partner vroegtijdig. Vervolgens trad ze in het huwelijk met Kwab Paulissen uit Uikhoven, een oude veteraan die had gevochten in de Eerste Wereldoorlog, in de buurt van Ieper. Hij had daar mensonterende omstandigheden meegemaakt, wat hem gevormd had zoals hij was. Over zijn ervaringen praten was moeilijk voor hem; het bracht hem vaak tot tranen, dus men vermeed dit onderwerp.

Samen kregen ze nog drie kinderen. Ik zal later zeker nog meer over dit echtpaar vertellen.

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.