De meisjes Tilmans daalstraat Catsop

Links Lies midden Fientje en rechts Marie

Hun ouders waren Sjef Tilmans en Til Smeets. Sjef Tilmans woonde naast zijn broer Nicla Tilmans, en ze hadden nog een zus, Anna Tilmans. Ze zijn allemaal geboren in het voorste huis in de Daalstraat. Als u hierin geïnteresseerd bent, raad ik u aan om naar “Fam. Cobben en nazaten” te kijken in Catsop, waar ik kort uitleg welk huis Sef, Nicla en Anna zijn geboren. Hun vader, de grootvader van deze meisjes, is geboren op het einde, waar dat huis nog steeds staat. Dit is slechts een beknopt stukje familiegeschiedenis.

Sjef Tilmans, de vader, was naast landbouwer ook metselaar en heeft heel wat woningen en stallen gemetseld in Catsop. Zijn vaste handlanger was Hub Dols, die me dat heeft verteld. Ik weet dus niet zeker of hij destijds zijn eigen boerderij heeft gebouwd. Als u meer wilt weten over de familie Smeets waar zij ook op staan, klik dan op onderstaande link.

50 jarige bruiloft Smeets-Spronkmans

Ze hadden nog broers zoals Sjeng, Pieke, Sjefke, en Col, en er zal zeker nog een vervolg komen. Want wie in Catsop herinnerde zich Pieke en Sjefke niet? Pieke met de witte pony komt nog voorbij.

Rechts is de boerderij van Sjef en Til Tilmans -Smeets en waar u tegenaan kijkt was het ouderlijk huis van Sjef, Nicla en Anna Tilmans.

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

4 gedachten over “De meisjes Tilmans daalstraat Catsop”

    1. Hoi Hilda bedankt voor je reactie tot voor kort had ik nog niet gehoord van je vader maar je hebt nog een broer in Geulle daar had ik contact mee gezocht en die had me wat foto’s gestuurd dus nu kan ik hem wel. Maar de foto’s zijn een beetje onduidelijk dus dat is weer jammer misschien heb jij er nog alles is welkom.
      Groet Guus

      Like

      1. Hierbij mijn informatie van de familie Tilmans, Daalstraat 33, Catsop.
        Mijn vader, Sjeng Tilmans, getrouwd met Mia Schepers, mijn moeder,
        is de oudste zoon van Sjef Tilmans en Til Smeets
        De zussen van mijn vader zijn Anna, Neske, Marieke, Fien en Lieske. De broers zijn Col, Sjef en Pieke.
        Jos Tilmans, mijn neef, (geen broer) is de zoon van Col en Truia Gubbels en woont in Geulle. Ik zal op zoek gaan naar de familiefoto’s.
        Groeten, Hilda

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.