Sjeng Cobben en Marie Lenaerts en haar familie op den dries Catsop.

De familie Cobben hebben we al behandeld hebt u dat gemist klik op deze link.

Familie Cobben- Lenaerts en nazaten

Sjeng Cobben en Marie Lenaerts trouwden voor de kerk toen Sjeng 30 jaar oud was en Marie 29. Hun huwelijk vond plaats op 10 oktober 1911. In de trouwakte stond een vermelding van dispensatie, waarbij bepaalde verboden of geboden werden opgeheven vanwege de complexe verwantschap in hun familiegeschiedenis.

Er wordt verwezen naar een relatie tussen de grootouders van Sjeng en Marie, waarbij beide grootouders broers waren. Joannes (Jan) Leonard Lenaerts, de grootvader van Sjeng, werd geboren op den Dries, naast de plek waar ze later hun boerderij hadden. Evenzo werd de grootvader van Marie Lenaerts (Cobben), genaamd Joannes Michiel Lenaerts (Michiel), daar ook geboren. Hij trouwde met een Maria Lenaerts, dus ze waren ver weg familie van elkaar.

Er wordt specifiek gefocust op de grootvader van Marie Lenaerts (Cobben), Michiel Lenaerts, wiens vader eigenlijk Leonard Lenaerts heette maar zijn notariële aktes ondertekende als Lendert Leenders (zie familie Cobben en nazaten). Hij trouwde met Maria Lucia Gijsen. De Lenaerts-familienaam verspreidde zich in Catsop en ging generaties lang door, soms ook aangeduid als die van Lenderte, of dat was misschien al zo.

Na de dood van Michiel Gijsen, de vader van Maria Lucia Gijsen, was er een verdeling van eigendommen, beschreven in een ingewikkelde akte die echter niet hier behandeld zal worden vanwege de complexiteit ervan. Michiel Lenaerts ging vermoedelijk in een huis in de Daalstraat wonen, dat afkomstig was van zijn moeder, hoewel dit nog verder onderzocht moet worden. Hij had ook een woning op den Dries.

De grootvader van Marie Lenaerts (Cobben) moest naar de Franse dienst vanwege een loting in Meerssen, aangezien het gebied destijds onder Frans bewind stond.

Deze situatie lijkt te wijzen op een complexe en met elkaar verweven familiegeschiedenis, waarbij relaties, huizen en eigendommen samenkomen in een gelaagde vertelling over de voorouders van Sjeng en Marie.

Hij was ingedeeld bij het 95 regiment de infanterie in linie. Dit regiment is hiervoor in tweeën gedeeld een ging naar Spanje en een naar Duitsland het Duitse leger van Frankrijk een aanname is dat hij bij het laatste zat.  

Hier is de herschreven tekst voor meer duidelijkheid:

In de eerste kolom staan de kenmerken, naam en stamboeknummer 8916 van Jaen Michiel Lenaerst (Michiel). Zijn vader was Leonard en zijn moeder was Marie Lucia Ghijsen (Gijsen). Hij werd op 24 juni 1789 geboren in Elsloo en zijn gegevens werd geregistreerd in het kantoor te Meerssen, departement La Meuse (Maas). Zijn lengte was 1 meter 66 centimeter. Hij had een ovaal gezicht met een bedekt voorhoofd, platte ogen, een gemiddelde mond, een sterke kin, kastanjebruin haar, kastanjebruine wenkbrauwen en als opvallend kenmerk een pokdalig gezicht.

In de tweede kolom staat vermeld dat hij op 13 februari 1813 bij een ander korps kwam, maar de naam van het specifieke 5e regiment is niet te ontcijferen. Hij werd dienstplichtig vanaf 1809 en diende als geweerschutter. Michiel trok lotnummer 117 in het kantoor te Meerssen, departement La Meuse (Maas). Zijn beroep was landbouwer.

Naar mijn onderzoek heeft hij vanaf 1809 gediend in het 2e korps van het Duitse leger in het 95e regiment van de infanterie van Frankrijk. Dit regiment heeft verschillende veldslagen meegemaakt, zoals Essling en Wagram, hoewel het erg lastig is om dit precies uit te zoeken. Ze droegen in ieder geval deze vlag.

Hiervoor was nog een andere.

Voorafgaand aan dit verhaal was er nog een ander verhaal. Michiel Lenaerts moest op een bepaalde dag vanuit Catsop na een oproep naar Meerssen gaan, waar mogelijk een kantoor, maar misschien ook een kerkgebouw was, om zich te melden. Hij was niet alleen; er kwamen mogelijk zo’n 200 mannen om zich aan te melden, afkomstig uit alle dorpen. Eerst werden degenen eruit gehaald die niet konden dienen vanwege bepaalde redenen, zoals lengte, en als kon worden aangetoond dat bijvoorbeeld Michiel, indien een van zijn ouders overleden was en hij verantwoordelijk was voor de zorg van de familie, werd hij vrijgesteld van dienst. De rest moest een lot trekken uit een trommeltje in een molentje. Michiel trok lotnummer 117 en ging met zijn lot in de zaal staan. Vervolgens riep een Fransman bijvoorbeeld van 100 tot en met 200 naar voren te komen, en deze mannen werden gekozen voor de dienstplicht en mochten naar huis, in afwachting van verdere oproepen. We kunnen opmerken dat Michiel ongedeerd terugkeerde, wat destijds niet gold voor iedereen uit Catsop.

Michiel trouwde op 11 januari 1815 met Maria Lenaerts, zij is een dochter van Mathias Lenaerts en Cornelia Hendrix. Ik wil de aandacht richten op de jongste van dit koppel (Michiel en Maria), namelijk Theodoor Lenaerts, ook bekend als Theodorus Leenders, die de vader van Marie Lenaerts van Sjeng Cobben is.

Theodoor Lenaerts trouwde met Maria Catharina Hubertina Driessen, die ook in Catsop woonde maar daar niet geboren was. Ze was de zus van Louiwieke Dreessen op den Dries, waar ook Sjef van Louwieke Dreessen en Frits van Sjef van Louwieke Dreessen bekend zijn. Ik zal deze familie van Theodoor Lenaerts en Maria Driessen niet in zijn geheel behandelen, dat zal ik in een aparte sectie doen.

In ieder geval bouwden Theodoor Lenaerts en Maria Driessen een nieuw huis op den Dries, maar voordien woonden ze ergens anders. De vader van Theodoor, genaamd Michiel Lenaerts, had twee huizen: een op den Dries en een in de Daalstraat. Uit het verleden weten we dat ze ook schuren hebben omgebouwd tot huizen, hoewel zijn adres nog niet te vinden is in het eerste bevolkingsregister.

Dit is het eerste bevolkingsregister vanaf 1881. Normaal gesproken staat hier een adres vermeld, maar helaas ontbreekt dat hier. Wel staan alle kinderen vermeld. Op nummer 5 staat een broer van Theodoor, Joannes Lenaerts, die overleed in 1888. Op nummer 6 staat een neef, de zoon van zijn oudste broer Leonard, genaamd Peter Lenaerts, die naar Duitsland is verhuisd. Ik heb alle memorie van successies van de familie doorgenomen en het kadaster bekeken. Theodoor was al op jonge leeftijd wees; hij was 12 jaar oud toen zijn moeder overleed.

Het huis van Michiel Lenaerts in de Daalstraat werd later overgenomen door zijn schoonzoon Jacob Amen. Op den Dries woonde destijds Theodoor Lenaerts samen met zijn broer en neef Peter, maar mede-eigenaar van het huis was ook zijn zus Margaretha Lenaerts, hoewel zij er niet woonde. Later woonde Theodoor hier met zijn echtgenote Maria Driessen, en zij kregen al hun kinderen in deze woning. Deze woning bestaat niet meer, maar we kunnen de exacte locatie ervan achterhalen via het kadaster.

Toen Michiel Lenaerts, de vader van Theodoor Lenaerts, overleed, werd er een memorie van successie opgesteld. Ik heb een stuk hieruit voor verdere analyse gebruikt.

In 1867 was deze woning in het bezit van Michiel Lenaerts. Later ging hier Theodoor de vader van Marie Lenaerts (Cobben), zijn zoon, wonen, samen met zijn broer. B 1256 betrof de woning, stal en schuur, terwijl B 1255 een schuur en erf omvatte, en B 1254 als boomgaard diende.

Ik bezit kadasterkaarten van 1820 en 1880. Het kadaster vermeldt alle percelen, in dit geval van Theodoor en consorten (deelgenoten), wat Theodoor, Joannes, en Margaretha omvatte. Deze percelen ondergingen veranderingen in de loop der jaren, waar schuren werden omgebouwd tot woningen en vice versa. Echter, wat u straks ziet, bestaat niet meer. In die tijd woonden er voornamelijk leden van de Lenaerts-familie, die allemaal familiebanden hadden. Zowel op de kaart van 1820 als 60 jaar later blijft deze connectie zichtbaar. Dit illustreert dat men historische bezittingen niet snel opgeeft en vaak graag blijft wonen waar hun wortels liggen. De percelen van 1820 zijn nog steeds aanwezig op de kaart van 1880, en ik vermoed dat zelfs voor 1820 er continu aanbouw heeft plaatsgevonden bij de oorspronkelijke ouderlijke woning.

Kadasterkaart van 1880 toont dezelfde percelen als die van 1820, maar ze ondergaan wel veranderingen, van schuur naar huis of vice versa.

Theodoor Lenaerts woonde op perceel B 1256, waar zich het huis, de stal en de schuur bevonden. Op B 1255 stond zijn schuur, die in het verleden dienst deed als woning. B 1259, voorheen B 1254, was eerder een boomgaard en lijkt te zijn veranderd of verkocht. Op B 1257 bevond zich een huis en erf, en op B 1258 stond een stal en schuur. B 1260 diende als tuin. Deze eigendommen waren destijds in het bezit van Mathijs Lenaerts, gehuwd met Lucia Bours.

Dus Marie Lenaerts, de echtgenote van Sjeng Cobben, is geboren op perceel B 1256.

Op de Street View-foto heb ik een kruis geplaatst om het te vergelijken met de kadasterkaart en een beeld te schetsen van hoe de omgeving er vroeger uitzag. Op de locatie van het kruis kon men in het verleden naar voren lopen en kwam men uit op een erf, omringd door huizen en schuren. Het voorste gebouw stond in lijn met de weg; net zoals de weg naar links afboog, liepen ook de woningen en schuren aan de voorkant in die richting.

De woning van Theodoor Lenaerts, de vader van Marie, bevond zich links langs de weg. Aan de andere zijde, rechts vam het kruisje van de weg, stond de woning van Mathias Lenaerts en Lucia Bours. Interessant is dat Sjeng Cobben en Marie Lenaerts destijds eigenlijk buren waren. Dus, de woning die vroeger van Mathias Lenaerts was en rechts van het kruis staat, bestaat nog steeds.

De woning aan de rechterkant werd later eigendom van de Pieter Hertzig- Margaretha Lenaerts, die voorouders zijn van de huidige bewoners aan de vrouwelijke kant. Het is opmerkelijk hoe deze geschiedenis doorgegeven is aan de huidige generatie. Margaretha Lenaerts was een zus van Theodoor Lenaerts.

In het bevolkingsregister vanaf 1890 staat vermeld dat ze een nieuw huis kregen op C. no. 65. Marie Lenaerts verhuisde naar dit nieuwe huis toen ze ongeveer 15 jaar oud was.

En dat is deze woning.

Ik kom daar zeker met een ander deel er op terug want Marie had nog meer zussen en broers die in Catsop bleven en die ga ik allemaal behandelen. Een paar noem ik wel Louwieke de boer uit Elsloo en Frits Lemmens (schoonbroer) uit het amsterveld , Josephus Janssen (schoonbroer) uit België

Nu we weten waar Marie Lenaerts is geboren en gewoond heeft gaan we naar de woning waar ze gaat wonen met Sjeng Cobben op den Dries namelijk in het geboortehuis van Sjeng Cobben.

Hieronder volgt de stamboom gemaakt door John Savelkoul en heeft mij toestemming gegeven tot plaatsing. We gaan ze apart nog behandelen wat we er van af weten met foto’s.

Afstammelingen van Jan Joseph Cobben Tot de kinderen. Jan Joseph Cobben, geboren 17 september 1881, Elsloo, overleden 6 juni 1954, Elsloo (leeftijd bij overlijden: 72 jaar oud) . Gehuwd 6 oktober 1911, Elsloo, met Maria Catharina Margaretha Lenaerts, geboren 9 juni 1882, Elsloo, overleden 17 december 1956, Elsloo (leeftijd bij overlijden: 74 jaar oud) … en hun kinderen :

Nicolaas Hubert (Nic), geboren 26 februari 1912, Elsloo, overleden 25 december 1995, Geleen, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 83 jaar oud) . Gehuwd 16 juni 1941, Beek, , , Limburg, Nederland, metMaria Philomena Hoven, geboren 30 mei 1917, Beek, , , Limburg, Nederland, overleden23 juli 1999, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 82 jaar oud) .

 Maria Barbara (Marie), geboren 31 oktober 1914, Elsloo, overleden 25 juni 2000, Geleen (leeftijd bij overlijden: 85 jaar oud) . Gehuwd 11 november 1939, Oetingen, , , Vlaams-Brabant, België, met Edgard Louis Lavain, geboren 19 juli 1919, Leerbeek, , , Vlaams-Brabant, België, overleden25 oktober 1982, Elsloo (leeftijd bij overlijden: 63 jaar oud) .

 Hubertina Tina, geboren 27 juli 1916, Elsloo, overleden 6 november 1988, Stein, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 72 jaar oud) . Gehuwd 17 juni 1941, Elsloo, , , Limburg, Nederland, metGerardus Hubertus Smeets, geboren 6 april 1919, Meers, , , Limburg, Nederland, overleden27 juni 1945, Meers, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 26 jaar oud) . Gehuwd 1 juli 1947, Stein, , , Limburg, Nederland, metJacobus Hubertus (Sjaac)c) Hendrix, geboren 29 juli 1916, Peij-Echt, overleden 26 februari 1990, Stein, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 73 jaar oud) .

 Anna Maria (Annie), geboren 1 augustus 1918, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden30 januari 2003, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 84 jaar oud) . Gehuwd 6 juni 1942, Elsloo, , , Limburg, Nederland, metWilhelmus Godefridus Guillaume Savelkoul, geboren 12 april 1915, Stein, , , Limburg, Nederland, overleden 10 augustus 1998, Geleen, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 83 jaar oud) .

 Barbara Hubertina (Bertha), geboren 26 november 1920, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden26 maart 1994, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 73 jaar oud) . Gehuwd 9 december 1938, Elsloo, , , Limburg, Nederland, metJohannes Hubertus (Jan) Decker, geboren 13 september 1913, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden 20 mei 1976, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 62 jaar oud) .

 Maria Hubertina Josephina (Fien), geboren 16 november 1923, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden28 juni 2014, Sittard (leeftijd bij overlijden: 90 jaar oud) . Gehuwd 28 januari 1949, Elsloo, , , Limburg, Nederland, metMathias Franciscus (Frans) Petri, geboren 30 juni 1915, Geleen, , , Limburg, Nederland, overleden31 december 1993, Geleen, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 78 jaar oud) .

Corrie, geboren 1 april 1926, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden28 januari 2000, Geleen (leeftijd bij overlijden: 73 jaar oud) . [Notitie8]

 Godefridus (Frits), geboren 27 december 1927, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden15 januari 1997, Elsloo, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 69 jaar oud) . Gehuwd 15 juli 1955, Stein, , , Limburg, Nederland, metElisabeth Hubertina (Lies) Driessen, geboren 29 juli 1928, Stein, , , Limburg, Nederland, overleden21 december 2021, Beek, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 93 jaar oud) . Totaal: 8 personen (zonder echtgenoten).

 voorgesteld door Geneanet – Stamboom : John SAVELKOUL – https://gw.geneanet.org/stamboom45

Dus eerst ga ik terug naar den dries waar Sjeng Cobben geboren is en zijn echtgenote Marie destijds zijn buurmeisje was.

Aan de rechterkant, waar de poort open staat, stond vroeger de woning van Sjeng en Marie Cobben-Lenaerts, terwijl aan de linkerkant, waar dat kleine witte stalletje staat, zich destijds een andere woning bevond waar Marie Lenaerts geboren is.

Hun eerste kind werd geboren in 1912, toen zijn vader Nicla Cobben en een zus Lena Cobben nog in de woning woonden. Het lijkt me echter onwaarschijnlijk dat dit gezin ook nog daar verbleef, hoewel alles mogelijk is. Ik vermoed eerder, maar kan dit niet bewijzen, dat Sjeng elders heeft gewoond, mogelijk bij zijn schoonouders of in de Daalstraat. Zijn vader bezat nog steeds deze woning, wat logischer lijkt in het verhaal. Maar vooralsnog kan ik dit niet concreet bewijzen.

Afstammelingen van Jan Joseph Cobben Tot de kinderen. Jan Joseph Cobben, geboren 17 september 1881, Elsloo, overleden 6 juni 1954, Elsloo (leeftijd bij overlijden: 72 jaar oud) . Gehuwd 6 oktober 1911, Elsloo, met Maria Catharina Margaretha Lenaerts, geboren 9 juni 1882, Elsloo, overleden 17 december 1956, Elsloo (leeftijd bij overlijden: 74 jaar oud) … en hun kinderen :

Paspoort Sjeng Cobben . En John Savelkoul heeft er nog een foto bij geplaatst

Paspoort Marie Lenaerts hier eveneens een jongere foto rechts er bij geplaatst

Sjeng Cobben zat ook in de fanfare .

Helemaal links boven staat Sjeng Cobben  op 18 jarige leeftijd en zijn broer Sjaack hoorde bij de oprichters op stoel staande Jac. Cobben

Dit bericht is van 1939 Sjeng zat in de gemeente raad maar ik las al berichten van hem uit de twintiger jaren en toen nam hij al besluiten. 

Foto 1949 40 jarig bestaan boerenleenbank Elsloo.

Achter van links naar rechts C.Goossens, J.Peters, J Cobben (Sjeng) leden bestuur J.Maas lid raad van toezicht M.Lensen en lid van het bestuur.

Voor van links naar rechts L.Goossens , lid raad van toezicht , W Voncken kassier P.F. Paumen voorzitter bestuur J.Cobben (Sjaack) voorzitter raad van toezicht. Dus de gebr. Cobben waren hier ook present. Sjeng en Sjaak zijn twee broers.

Het gezin Cobben-Lenaerts

Kinderen van fam. Sjeng Cobben en Maria Lenaerts

1 Anna Maria (Annie) Cobben * Elsloo 01-08-1918 † Sittard 30-01-2003 X Elsloo 05-06-1942
   met Wilhelmus Godefridus (Guillaume) Savelkoul * Stein 13-04-1915 † Geleen
  10-08-1998
2 Godefridus (Frits) Cobben * Elsloo 27-12-1927 † Elsloo 15-01-1997 X te Stein 15-07-1955
   met Elisabeth Hubertina (Lies) Driessen * Stein 29-07-1928 † Beek 21-12-2020
3 Jan Joseph (Sjeng) Cobben * Elsloo 17-09-1881 † Elsloo 06-06-1954 X Elsloo 06-10-1911
    met Nr 5
4 Maria Hubertina Josephina (Fien) Cobben * Elsloo 06-11-1923 † Sittard 28-06-2014
   X Elsloo met Mathias Franciscus (Frans)  Petri * Geleen 30-06-1915 † Geleen 31-12-1993
5 Maria Catharina Margaretha Lenaerts * Elsloo 09-06-1882 † Elsloo 17-12-1956 X met Nr.3

6 Corrie Cobben * Elsloo 01-04-1926 † Geleen 28-01-2000 Ongehuwd.
7 Nicolaas Hubert (Nic) Cobben * Elsloo 26-02-1912 † Geleen 25-12-1995 X Beek
  16-06-1941 met,Maria Philomina Hoven * Beek 30-05-1917 † Sittard 23-07-1999
8 Maria Barbara (Marie) Cobben * Elsloo 31-10-1914 † Geleen 25-06-2000 X te Oetingen (B)
   met Edgard Louis Lavain * Leerbeek (B) 19-07-1919 † Elsloo 25-10-1982
9 Hubertina (Tina) Cobben * Elsloo 27-07-1916 † Stein 06-11-1988 X 1e huw. Elsloo
  17-06-1941 met Gerardus Hubertus (Hub) Smeets * Meers/Stein 06-04-1919 † Meers/Stein
   28-06-1945 (bij Smokkelen  doodgeschoten) 2e huw. Stein 01-07-1947 met Jacobus
   Hubertus (Sjaac) Hendriks * Peij / Echt 29-07-1916 † Stein 26-02-1990
10 Barbara Hubertina (Bertha) Cobben * Elsloo 26-11-1920 † Sittard 26-03-1994 X Elsloo
   09-12-1938 met Johannes Hubertus (Jan)  Decker * Elsloo 13-09-1913 † Sittard

Kinderen van Sjeng Cobben en Maria Lenaerts

1 Marie Cobben * Elsloo 31-10-1914 † Geleen 25-06-2000 X te Oetingen (B) 11-11-1939
   met; Edgard Lavain
2 Corrie Cobben * Elsloo 01-04-1926 † Geleen 28-01-2000 (ongehuwd)
3 Annie Cobben * Elsloo 01-08-1918 † Sittard 30-01-2003 X te Elsloo 06-06-1942 met;
   Guillaume Savelkoul
4 Nic Cobben * Elsloo 26-02-1912 † Geleen 25-12-1995 X te Beek 16-06-1941 met;
   Philominia Hoven
5 Frits Cobben * Elsloo 27-12-1927 † Elsloo 15-01-1997 X te Stein 15-07-1955 met;
   Lies Driessen
6 Fien Cobben * Elsloo 16-11-1923 † Sittard 28-06-2014 X te Elsloo 28-01-1949 met;
   Frans Petri
7 Tina Cobben * Elsloo 27-07-1916 † Stein 06-11-1988 X te Elsloo 17-06-1941 met;
   Hub Smeets * Meers 06-04-1919 † Meers 27-06-1945
   2e huwelijk Stein 01-07-1947 met; Sjaac Hendrix Peij/Echt
8 Bertha Cobben * Elsloo 26-11-1920 † Sittard 26-03-1994 X Elsloo 09-12-1938 met;
  Jan Decker

John Savelkoul heeft er alle namen en datum bijgezet.

We gaan nu alle kinderen individueel behandelen en het foto materiaal en documentatie wat aanwezig is aan te vullen afkomstig van Jhon Savelkoul.

1 Nic Cobben

Nicolaas Hubert (Nic), geboren 26 februari 1912, Elsloo, overleden 25 december 1995, Geleen, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 83 jaar oud) . Gehuwd 16 juni 1941, Beek, , , Limburg, Nederland, met Maria Philomena Hoven, geboren 30 mei 1917, Beek, , , Limburg, Nederland, overleden 23 juli 1999, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 82 jaar oud) .

De trouwfoto van Nick Cobben en Philomina Hoven en John Savelkoul is begonnen met namen van boven van links naar rechts.

2 Marie Cobben

Maria Barbara (Marie), geboren 31 oktober 1914, Elsloo, overleden 25 juni 2000, Geleen (leeftijd bij overlijden: 85 jaar oud) . Gehuwd 11 november 1939, Oetingen, , , Vlaams-Brabant, België, metEdgard Louis Lavain, geboren 19 juli 1919, Leerbeek, , , Vlaams-Brabant, België, overleden25 oktober 1982, Elsloo (leeftijd bij overlijden: 63 jaar oud) .

Het gezin Lavain- Cobben

3 Tina Cobben

Hubertina Tina, geboren 27 juli 1916, Elsloo, overleden 6 november 1988, Stein, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 72 jaar oud) . Gehuwd 17 juni 1941, Elsloo, , , Limburg, Nederland, met Gerardus Hubertus Smeets, geboren 6 april 1919, Meers, , , Limburg, Nederland, overleden27 juni 1945, Meers, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 26 jaar oud) . Gehuwd 1 juli 1947, Stein, , , Limburg, Nederland, metJacobus Hubertus (Sjaac)c) Hendrix, geboren 29 juli 1916, Peij-Echt, overleden 26 februari 1990, Stein, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 73 jaar oud) .

En An kon wel eens een zus zijn van Pieke achter de Pool (Bours)

We weten dat Tina twee keer getrouwd was en we gaan de eerste touwfoto bekijken deze is afkomstig van mijn oom Gus Cobben .

Trouwfoto Tina Cobben en Hub Smeets Elsloo 17-06-1941

1 Joannes Hubertus Smeets * Stein 30-08-1885 X Stein 27-09-1907 met;
2 Maria  Christina Delbressine * Stein 16-01-1888
3 Jan Joseph (Sjeng) Cobben * Elsloo17-9-1881 † Elsloo 6-6-1954 X Elsloo 06-10-1911 met;
4 Maria Catharina Margaretha Cobben Lenaerts * Elsloo 9-6-1882 † Elsloo17-12-1956
5
6 Frits Lemmens Catsop 02-03-1875 overleden 25-10- 1952 echtgenoot van maria cornelia hubertina Lenaerts 
7
8 Gerardus Hubertus (Hub) Smeets * Meers/Stein 06-04-1919 † Meers/Stein  28-06-1945
  (bij Smokkelen  doodgeschoten)  X Elsloo17-06-1941 met;
9 Hubertina (Tina) Cobben * Elsloo 27-07-1916 † Stein 06-11-1988 X Elsloo17-06-1941 met 10
11 Jan Jacob Cobben Catsop 03-01- 1883 overleden 09-04-1960
12 Maria Cornelia Lenaerts Catsop 05-10-1889 overleden 02-05-1974
13 Anna Maria (Annie) Cobben * Elsloo 01-08-1918 † Sittard 30-01-2003 X Elsloo
     05-06-1942 met Nr. 20
14 Corrie Cobben * Elsloo 01-04-1926 † Geleen 28-01-2000 Ongehuwd.
15 Maria Hubertina Josephina (Fien) Cobben * Elsloo 06-11-1923 † Sittard 28-06-2014
16
17
18 Nicolaas Hubert (Nic) Cobben * Elsloo 26-02-1912 † Geleen 25-12-1995 X Beek
    16-06-1941 met,
19 Maria Philomina Hoven * Beek 30-05-1917 † Sittard 23-07-1999
20 Wilhelmus Godefridus (Guillaume) Savelkoul * Stein 13-04-1915 † Geleen
    10-08-1998

Tweede Huwelijk.

V.L.N.R. Fien Cobben- Petri Sjaak Hendrix Tina Cobben  ?

Tina  Cobben en Sjaak Hendrix  en het gezin Hendrix

4 Annie Cobben

 Anna Maria (Annie), geboren 1 augustus 1918, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden30 januari 2003, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 84 jaar oud) . Gehuwd 6 juni 1942, Elsloo, , , Limburg, Nederland, metWilhelmus Godefridus Guillaume Savelkoul, geboren 12 april 1915, Stein, , , Limburg, Nederland, overleden 10 augustus 1998, Geleen, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 83 jaar oud) .

Verder met Anne Cobben moeder van Jhon Savelkoul

Ik maak hier weer de opmerking en ik denk dat wel zal kloppen rechts An Bours de zus van Pieke Bours die woonde van hier uit links dus ze waren buren destijds.

5  Bertha Cobben

Barbara Hubertina (Bertha), geboren 26 november 1920, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden26 maart 1994, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 73 jaar oud) . Gehuwd 9 december 1938, Elsloo, , , Limburg, Nederland, metJohannes Hubertus (Jan) Decker, geboren 13 september 1913, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden 20 mei 1976, Sittard, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 62 jaar oud) .

Hier staan dus twee broers Decker op hun vader is geboren in Meerssen en is met zijn echtgenote Paulussen geboorte van Elsloo in haar geboortehuis gaan wonen in op de berg en die woning is er niet meer. Jan Decker is nog wielrenner geweest bij de bergklimmers opgericht in Catsop.

Opa is Sjeng Cobben

6   Fien Cobben

Maria Hubertina Josephina (Fien), geboren 16 november 1923, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden28 juni 2014, Sittard (leeftijd bij overlijden: 90 jaar oud) . Gehuwd 28 januari 1949, Elsloo, , , Limburg, Nederland, metMathias Franciscus (Frans) Petri, geboren 30 juni 1915, Geleen, , , Limburg, Nederland, overleden31 december 1993, Geleen, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 78 jaar oud) .

Fien Cobben

7 Cor Cobben

Corrie, geboren 1 april 1926, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden28 januari 2000, Geleen (leeftijd bij overlijden: 73 jaar oud) .

Cor Cobben

Kranten artikel uit 1963

Corrie kreeg een televisietoestel geschonken door de stichting voor lichamelijk gehandicapten, met als doel de wereld binnen te brengen bij Mej. Cobben, die niet in staat was de wereld buiten haar kamer te ervaren. Veel jongeren in Catsop kwamen bij haar thuis televisiekijken, waardoor haar huis vaak vol zat. Zij was een van de eersten die zo’n toestel bezat. Ik herinner me ook nog dat als Cor weg moest, haar broer Frits haar met behulp van een trapwagen op de weg hielp, omdat ze zelf niet in staat was om met haar wagen de weg op te gaan.

8  Frits Cobben

 Godefridus (Frits), geboren 27 december 1927, Elsloo, , , Limburg, Nederland, overleden15 januari 1997, Elsloo, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 69 jaar oud) . Gehuwd 15 juli 1955, Stein, , , Limburg, Nederland, met Elisabeth Hubertina (Lies) Driessen, geboren 29 juli 1928, Stein, , , Limburg, Nederland, overleden21 december 2021, Beek, , , Limburg, Nederland (leeftijd bij overlijden: 93 jaar oud)

Frits Cobben

Oma is Marie Lenaerts (Cobben)

John Savelkoul had nog een aantal school foto’s die ik hieronder plaats .

Oma Cobben is Marie Lenaerts

Hier staat een historische foto waarop Marie Lenaerts (Cobben), samen met een aantal van haar kinderen, voor de deur poseren. Hoewel de deur niet meer bestaat, is het interessant om te weten dat de voorouders van beiden door deze deur liepen, waaronder de schoonvader van Marie Lenaerts en vader van Sjeng Cobben, Nicolaas Cobben, en Berb Lenaerts. Nog verder terug in de geschiedenis vinden we de grootouders van Berb Lenaerts (Cobben) , Reinier Janssen, en Barbara Houben. Daarvoor gaan we terug naar de tijd van Christiaan Bovens en Betrix Clermon uit de Franse tijd. Nog eerder, in de tijd van Christiaan Bovens, zien we Servatius Bovens en Gertrude Lenaerts, en dan komen we weer uit bij de Lenaerts-familie. Uit mijn onderzoek blijkt dat dit de oorspronkelijke bewoners van dit pand zouden kunnen zijn en wel tot de 17 eeuw maar dat blijft een aanname. Maar alle aanwijzingen wijzen naar deze familie.

Ik wil John Savelkoul van harte bedanken voor deze bijdrage aan foto’s en documentatie top bijdrage. 

Gepubliceerd door

catsop van vreuger

Ik ben Guus Smeets geboren en op getogen in Catsop mijn motto is wie geen verleden heeft ,heeft geen toekomst

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.